AVANCERAD FÖRARUTBILDNING

KÖRUPPLEVELSER SOM UTVECKLAR OCH UTMANAR

I lanseringen av en ny bil är det många gånger i själva körögonblicket som ambassadören för fordonet skapas. En häftig upplevelse sitter kvar. På vår egen körbana Test Track 1&2 eller på en vacker landsväg utbildas du som bilförare i avancerad förarutbildning av erfarna instruktörer. Detta ger dig en djupare förståelse för hur kunden kommer att uppfatta fordonet. 

Du får chansen att uppleva bilen fullt ut och känner hur den handskas med trafiksituationer på de svenska vägarna. För dig som är proffs i bilbranschen ger vi möjlighet till att vidareutveckla ditt körande med bättre teknik och förmåga att hantera krävande situationer – ovärderlig kunskap för branschens ledare.  

KÖRUTBILDNING FÖR ALL KÖRTEKNIK

Training Partner ger dig allt inom avancerad förarutbildning. Du och ditt företag får specialanpassad körteknikträning som utvecklar och utmanar. Vi kan hjälpa till med allt ifrån att analysera nuläget till att administrera och genomföra utbildningen för att ge er en spännande upplevelse som på högsta säkerhetsnivå ger er riktig känsla för fordonet. 

ERFARNA FÖRARINSTRUKTÖRER FÖR HÖGSTA SÄKERHET

Du handleds av erfarna och pedagogiska instruktörer som ger de bästa förutsättningarna för en bra bilutbildning. Vi sätter alltid säkerheten i fokus – oavsett utbildningens inriktning. Nedan hittar du ett urval av våra vanligaste tjänster och utbildningar när det gäller förarutveckling, säkerhetssystem, chassi, infotainmentsystem. Vi kan träna dig i allt med den väl bearbetad plan och tydliga målsättningar. Och en riktigt rolig kurs, på det! 

VI SKAPAR KÖRUPPLEVELSER

Vi tar fram moment som låter rätt detaljer träda fram och tala till deltagarna. Berätta för oss vad du vill få deltagarna att lära sig eller få känna. Eftersom vi själva brinner för expertis inom fordonsbranschen och värnar om bilutbildningar av alla slag vet vi hur man ska skapa en relation mellan förare och fordon och man bäst lyfter fram en helt unik körupplevelse. Låt oss visa er vad ni går för.

 

VARFÖR TRÄNA FÖRARE?

I lanseringen av en ny bil är det många gånger i själva körögonblicket som ambassadören för fordonet skapas. Du som tränar körning hos Training Partner får förståelse för hur dina kunder kommer att uppleva fordonet. Med rätt tester, övningar och genomgångar får du insikter och argument som ger dig ett försprång i branschen. Dags för dig att visa dina kunder vad du går för.

 

ADVANCED DRIVING

BLI EN BÄTTRE FÖRARE

Denna kurs passar dig oavsett om du är yrkesförare, bilförsäljare eller har en annan roll i fordonsbranschen. Du får en förståelse för de krafter som påverkar bilen i höga hastigheter och du lär dig hantera krävande körsituationer på ett klokt sätt.

ANALYSERA DIN KÖRNING

Innan du påbörjar någon form av avancerad förarutbildning är det lämpligt att analysera din körning. Du får körningen dokumenterad med ljud och bild med hjälp av Video VBOX, så att du kan analysera din insats i efterhand.

 

EKONOMISK KÖRNING

MINSKA FORDONSKOSTNADERNA

Training Partners körutbildningar i sparsam körning tränar era förare i de moment som de upplever som mest kritiska. Vi tittar på vilka typer av skador som era fordon drabbas av och skräddarsyr sedan kursen. Antingen tränar ni i egna bilar eller så lånar ni fordon av oss.

Det är viktigt att träna i en bil som överensstämmer så mycket som möjligt med den bil där föraren tillbringar sin vardag. Då blir förutsättningarna de rätta för att uppnå ekonomisk körning. Den rekommenderade tiden för ett träningspass är omkring fyra timmar.

Vid delar av utbildningen kommer era medarbetare att få träna på någon av Test Track 1 eller 2 i Arlandastad.

Två banor, speciellt byggda för att utbilda människor i ekonomikörning och att framföra bilen på ett säkrare sätt. Vi har sett vilken skillnad det gör för deltagare att kunna träna på en besvärlig situation i en lugn, avlyst och säker miljö.

Hos oss får dina medarbetare möjlighet att träna på allt ifrån att fickparkera till att göra tuffa undanmanövrar. Genom att testa sina gränser under säkra förhållanden så kommer deltagarna att känna sig mycket tryggare med sin fortsatta bilkörning. I samråd med våra certifierade och pedagogiska instruktörer sätter vi ihop en specialanpassad utbildning. Syftet är att minimera era drifts- och reparationskostnader samt att ge fordonen ökad hållbarhet och längre livslängd.

ECO DRIVING UTBILDNING

BRA BÅDE FÖR MILJÖN OCH PLÅNBOKEN

Här får du tillfälle att se över din roll som förare av personbil eller tungt fordon och hitta ett mer ekonomiskt och miljövänligt körsätt. Vår ecodriving-kurs lär dig att minska bränsleförbrukningen och att köra sparsamt. Ni gör en tjänst för klimatet och miljön samt minskar kostnaderna i ert företag – något som alltid är relevant, oavsett hur höga bränslepriserna är för dagen.

PLANERA DIN KÖRNING

Flera moment ingår i vår ecodriving-utbildning. Deltagarna kör en bestämd vägsträcka utan några andra instruktioner än vilken väg som ska köras. Vi tar tid, mäter bränsleförbrukning och snitthastighet. Alla resultat utläses på personbilens färddator.

Förarna lär sig miljöanpassad körning och att minska förbrukningen av bränsle. Vi talar till exempel om att planera sin körning i trafiken, motorbromsa och växla rätt. Efter en workshop får deltagarna köra samma slinga igen med nyvunna kunskaper och jämföra resultatet. Vi räknar ut bränsleförbrukningen och jämför med första körningen.

ECO CHALLENGE

Utbildningen i ecodriving avslutas med att deltagarna under femton minuter får åka runt banan och se vem som kör snålast i en ”Eco Challenge”. De tre förare som har den lägsta förbrukningen i kombination med den längsta körsträckan utropas som vinnare. En rolig avslutning på en innehållsrik dag som lär er både energibesparing och att sänka kostnaderna för bilkörning.

 

SAFETY DRIVING

FÖRAREN – DET VIKTIGASTE SÄKERHETSSYSTEMET

Oavsett hur bra säkerhetssystem du har i bilen är det du som förare som är det bästa säkerhetssystemet. Vi ger dig ökad kunskap om hur du bromsar i en kurva och ger dig värdefulla erfarenheter av hur viktigt det är att ha rätt körposition – oavsett hur många säkerhetssystem det finns i bilen.

Under det första passet får du under säkra och organiserade former lära dig hastighetens betydelse, manövrera ditt fordon på små utrymmen och lära dig bromsa effektivt.

RÄTT KÖRPOSITION

Under det andra passet får du ökad kunskap om hur du kan bromsa i en kurva, känna nyttan av rätt körposition i en slalomkörning samt förståelse för effektiviteten i ett antisladdsystem. Test Track 1 som vi använder oss av är med sina nivåskillnader och skarpa kurvor optimal för att simulera riskfyllda situationer på ett tryggt sätt.

TEST DRIVE

MINIMERA TRANSPORTSTRÄCKOR

På Dynamic Course kan du på ett tryggt och säkert sätt testa olika bilars chassidynamik i hastigheter ända upp till 160 kilometer i timmen. Eftersom banan är relativt kort minimeras transportsträckorna och du kan snabbt återkomma till samma moment igen.

TEST AREA – SÄKRA TESTER

Test Area är avsedd för att bland annat kunna göra tester och prestandamätningar av olika slag. Allt ifrån prestandatester till jämförelsetester. Här finns det goda möjligheter att testa och jämföra bilars prestanda. Till exempel 0-100 km/h och broms- och undanmanöver. Alla tester görs under överseende av våra professionella förare och instruktörer. Vi sätter alltid, oavsett typ av övningar, säkerheten i fokus.