Förarutbildning

Avancerad förarutbildning för dig i fordonsbranschen

På vår Test Track 1 eller på en vacker landsväg utbildas du som bilförare och får en djupare förståelse för hur kunden kommer att uppfatta fordonet. Du upplever bilen fullt ut och känner hur den handskas med trafiksituationer på de svenska vägarna.

Körupplevelser som utvecklar och utmanar

ALLT INOM KÖRTEKNIK

Training Partner ger dig allt inom avancerad förarutbildning. Du och ditt företag får specialanpassad körteknikträning som utvecklar och utmanar. Vi kan hjälpa till med allt ifrån att analysera nuläget till att administrera och genomföra utbildningen.

ERFARNA INSTRUKTÖRER

Du handleds av erfarna och pedagogiska instruktörer som ger de bästa förutsättningarna för en bra utbildning. Vi sätter alltid säkerheten i fokus – oavsett utbildning. Nedan hittar du ett urval av våra vanligaste tjänster och utbildningar när det gäller förarutveckling, säkerhetssystem, chassi, infotainmentsystem – vi kan träna dig i allt. Inget lämnas åt slumpen.

VI SKAPAR UPPLEVELSER

Vi tar fram moment som låter rätt detaljer träda fram och tala till deltagarna. Berätta för oss vad du vill få deltagarna att lära sig eller känna. Låt oss skapa en upplevelse. Låt oss bygga en ny relation.

VARFÖR TRÄNA FÖRARE?

I lanseringen av en ny bil är det många gånger i själva körögonblicket som ambassadören för fordonet skapas. Du som tränar körning hos Training Partner får förståelse för hur dina kunder kommer att uppleva fordonet. Med rätt tester, övningar och genomgångar får du insikter och argument som ger dig ett försprång i branschen. 

advanced driving

BLI EN BÄTTRE FÖRARE

Bilkursen Advanced Driving gör dig till en skickligare och säkrare förare. Oavsett om du är yrkesförare, bilförsäljare eller har en annan roll i fordonsbranschen. Du får en förståelse för de krafter som påverkar bilen i höga hastigheter. Och du lär dig hantera krävande körsituationer på ett klokt sätt.

Våra instruktörer är certifierade av bland annat Volvo och BMW. Samt har erfarenhet från professionell tävlingsverksamhet inom rally och racing.

I samtliga körutbildningar befinner vi oss på säkra och avlysta banor i Sverige. Hit hör Test Track 1, vår specialutvecklade testbana intill Arlanda, Stockholm.

ANALYSERA DIN KÖRNING

Innan du påbörjar någon form av avancerad förarutbildning är det lämpligt att analysera din körning. Du får körningen dokumenterad med ljud och bild med hjälp av Video VBOX, så att du kan analysera din insats i efterhand.

​Ekonomisk körning

MINSKA FORDONSKOSTNADERNA

Du och ditt företag kan spara stora summor genom en mer ekonomisk körteknik. Training Partners utbildningar i sparsam körning tränar era förare i de moment som de upplever som mest kritiska. Vi tittar på vilka typer av skador som era fordon drabbas av och skräddarsyr sedan kursen. Antingen tränar ni i egna bilar eller så lånar ni fordon av oss.

TESTBANOR AVSEDDA FÖR FÖRARTRÄNING

Det är viktigt att träna i en bil som överensstämmer så mycket som möjligt med den bil där föraren tillbringar sin vardag. Då blir förutsättningarna de rätta för att uppnå ekonomisk körning. Den rekommenderade tiden för ett träningspass är omkring fyra timmar.

Vid delar av utbildningen kommer era medarbetare att få träna på någon av Test Track 1 eller 2 i Arlandastad.

Två banor, speciellt byggda för att utbilda människor i ekonomikörning och att framföra bilen på ett säkrare sätt. Vi vet att deltagarna uppskattar att träna på en besvärlig situation i en lugn, avlyst och säker miljö.

SYFTET ÄR ATT SPARA PENGAR

Hos oss får dina medarbetare möjlighet att träna på allt ifrån att fickparkera till att göra tuffa undanmanövrar. Genom att testa sina gränser under säkra förhållanden så kommer deltagarna att känna sig mycket tryggare med sin fortsatta bilkörning. I samråd med våra certifierade och pedagogiska instruktörer sätter vi ihop en specialanpassad utbildning. Syftet är att minimera era drifts- och reparationskostnader samt att ge fordonen ökad hållbarhet och längre livslängd.

eco driving utbildning

BRA BÅDE FÖR MILJÖN OCH PLÅNBOKEN

Lär dina medarbetare eko-körning och utmana varandra i vår "Eco Challenge". Här får du tillfälle att se över din roll som förare av personbil eller tungt fordon och hitta ett mer ekonomiskt körsätt. Vår ecodriving kurs lär dig att minska bränsleförbrukningen och att köra sparsamt. Ni gör en tjänst för klimatet och miljön samt minskar kostnaderna i ert företag. Något som alltid är relevant, oavsett hur höga bränslepriserna är för dagen.

PLANERA DIN KÖRNING

Flera moment ingår i vår ecodriving utbildning. Deltagarna kör en bestämd vägsträcka utan några andra instruktioner än vilken väg som ska köras. Vi tar tid, mäter bränsleförbrukning och snitthastighet. Alla resultat utläses på personbilens färddator.

Förarna lär sig miljöanpassad körning och att minska förbrukningen av bränsle. Vi talar till exempel om att planera sin körning i trafiken, motorbromsa och växla rätt. Efter en workshop får deltagarna köra samma slinga igen med nyvunna kunskaper och jämföra resultatet. Vi räknar ut bränsleförbrukningen och jämför med första körningen.

ECO CHALLENGE

Utbildningen i ecodriving avslutas med att deltagarna under femton minuter får åka runt banan och se vem som kör snålast i en "Eco Challenge". De tre förare som har den lägsta förbrukningen i kombination med den längsta körsträckan utropas som vinnare. En rolig avslutning på en innehållsrik dag som lär er både energibesparing och att sänka kostnaderna för bilkörning.

Safety driving

SAFETY DRIVING

En hel- eller halvdags utbildning som gör dig till en säkrare bilförare. Här får du tillfälle att se över din roll som bilförare och öka din medvetenhet i trafiken. Allt för att du som förare ska känna dig säkrare och vara mer förberedd i en kritisk situation.

FÖRAREN - DET VIKTIGASTE SÄKERHETSSYSTEMET

Oavsett hur bra säkerhetssystem du har i bilen är det du som förare som är det bästa säkerhetssystemet. Vi ger dig ökad kunskap om hur du bromsar i en kurva, och ger dig värdefulla erfarenheter av hur viktigt det är att ha rätt körposition - oavsett hur många säkerhetssystem det finns i bilen. 


Under det första passet får du under säkra och organiserade former lära dig hastighetens betydelse, manövrera ditt fordon på små utrymmen och lära dig bromsa effektivt.

RÄTT KÖRPOSITION

Under det andra passet får du ökad kunskap om hur du kan bromsa i en kurva, känna nyttan av rätt körposition i en slalomkörning samt förståelse för effektiviteten i ett antisladdsystem. Test Track 1 som vi använder oss av är med sina nivåskillnader och skarpa kurvor optimal för att simulera riskfyllda situationer på ett tryggt sätt.

Test drive

TEST DRIVE

Välkommen att testa acceleration, dynamik och komfort på Sveriges mest intressanta testbana.
Test Track 1 är en unik bana gjord för tester och produktlanseringar. På banans dynamiska del som heter Dynamic Course finns det stora höjdskillnader och skarpa kurvor för att på ett optimalt sätt kunna testa bilars chassidynamik och hur de beter sig dynamiskt på banan. 

MINIMERA TRANSPORTSTRÄCKOR

På Dynamic Course kan du på ett tryggt och säkert sätt testa olika bilars chassidynamik i hastigheter ända upp till 160 kilometer i timmen. Eftersom banan är relativt kort minimeras transportsträckorna och du kan snabbt återkomma till samma moment igen. 

TEST AREA - SÄKRA TESTER

Test Area är avsedd för att bland annat kunna göra tester och prestandamätningar av olika slag. Allt ifrån prestandatester till jämförelsetester. Här finns det goda möjligheter att testa och jämföra bilars prestanda. Till exempel 0-100 km/h och broms- och undanmanöver. Alla tester görs under överseende av våra professionella förare och instruktörer. Vi sätter alltid, oavsett typ av övningar, säkerheten i fokus.

testbana

Test Track 1

Upplev vår testbana

En testbana utöver det vanliga, byggd för att utmana alla typer av fordon och förare. 
Läs mer här!
4x4-track

4X4 TRACK

För tuffa miljöer!

Vår 4x4 test track kommer att ligga i direkt anslutning till Test Track 1.
Läs mer här!
nyhetsbrev
blogg
karriar

Work with us!

Karriär

Motivation, driv och upplevelser. Kanske är du en av oss?
Läs mer!
experience-in-motion

Experience in motion

Experience in motion

På Training Partner står inte upplevelsen i centrum. Det gör du.
Läs mer!
Lansering av bil

Produktlansering och event

Vi skapar upplevelser

Vi förverkligar dina idéer och skapar rätt fokus när det gäller events och lanseringar.
Läs mer här!
teknikutbildning

Fordonsteknik

Teknikutbildning

Vi älskar ny teknik och vi älskar att få andra människor att förstå den.
Läs mer här