Hoppa till innehåll

Viktig information i samband med coronaviruset covid-19

ECO DRIVING UTBILDNING

BRA BÅDE FÖR MILJÖN OCH PLÅNBOKEN

Här får du tillfälle att se över din roll som förare av personbil eller tungt fordon och hitta ett mer ekonomiskt och miljövänligt körsätt. Vår ecodriving-kurs lär dig att minska bränsleförbrukningen och att köra sparsamt. Ni gör en tjänst för klimatet och miljön samt minskar kostnaderna i ert företag – något  som alltid är relevant, oavsett hur höga bränslepriserna är för dagen.

PLANERA DIN KÖRNING

Flera moment ingår i vår ecodriving-utbildning. Deltagarna kör en bestämd vägsträcka utan några andra instruktioner än vilken väg som ska köras. Vi tar tid, mäter bränsleförbrukning och snitthastighet. Alla resultat utläses på personbilens färddator.

Förarna lär sig miljöanpassad körning och att minska förbrukningen av bränsle. Vi talar till exempel om att planera sin körning i trafiken, motorbromsa och växla rätt. Efter en workshop får deltagarna köra samma slinga igen med nyvunna kunskaper och jämföra resultatet. Vi räknar ut bränsleförbrukningen och jämför med första körningen.

ECO CHALLENGE

Utbildningen i ecodriving avslutas med att deltagarna under femton minuter får åka runt banan och se vem som kör snålast i en “Eco Challenge”. De tre förare som har den lägsta förbrukningen i kombination med den längsta körsträckan utropas som vinnare. En rolig avslutning på en innehållsrik dag som lär er både energibesparing och att sänka kostnaderna för bilkörning.

TP_People_25header
TRANSLATE »