FRAMTIDENS LEDARSKAPSUTMANINGAR I FORDONSBRANSCHEN

Ämnen:

employer brandingFramtidenutbildningtalent management

Anders Parment, docent Stockholms Universitet

"GENERELLT ÄR BILFÖRETAG I SVERIGE OCH MÅNGA ANDRA LÄNDER LÅGT RANKADE I UNDERSÖKNINGAR AV VAR MAN VILL ARBETA".

Det är egentligen bara i Tyskland som bilföretag – och då särskilt Audi, BMW och Porsche, följt av Volkswagen och Mercedes – ses som mycket attraktiva arbetsgivare hos flera yrkesgrupper. Det konstaterar Anders Parment, docent vid Stockholms Universitet, som en del i sin analys av vad han ser som de största utmaningarna när det gäller framtidens ledarskap i fordonsbranschen. Vidare konstaterar han att brist på omvärldskoll också är ett problem. I många fall förstår varken ledare eller medarbetare vilken enorm kraft det finns i urbanisering, politiska förändringar, digitalisering och andra förändringar i omvärlden. 

- Efter många seminarier med bilföretag har jag insett att detta är en mycket viktig fråga. I många fall vet kunderna mer om hur branschen förändras än vad de som arbetar i branschen vet. Det får inte sluta som med taxibilarna i London, som strejkar medan Uber vinner mark, säger Anders.

IMAGEPROBLEM

För att identifiera och därefter kunna behålla de medarbetare som potentiellt är framtidensledare gäller det för företagen att ha ett proaktivt förhållningssätt till sina medarbetare. Och här kan man se ett imageproblem och ett reellt problem. Det minskade intresset för bilar och bilden av bilar som miljöbovar går inte hand i hand med unga individers strävan efter hållbarhet, samhällsnytta och att ”göra skillnad”. Det reella problemet handlar om att bilföretag de facto har mindre att erbjuda än företag i en del andra branscher. Att jobba hos en återförsäljare är ett jobb som är i otakt med hur framför allt unga vill lägga upp sina liv. Kunderna kommer in ungefär mellan fyra och fem på eftermiddagen när medarbetarna vill gå hem, och generalagenter har ofta kontor i mer eller mindre trista kontorshotell eller förorter, långt från stadskärnans puls.

- Till en viss del har det hänt mycket på dessa områden, men imagemässigt är bilen kanske mer sammankopplad med en individ som är mindre intresserad av miljön än någon som verkar för ett bättre samhälle. Man kan naturligtvis ha synpunkter på unga individers attityd och inställning till var och hur de arbetar. Men här gäller egentligen samma sak som med omvärldsanalysen: att drömma sig tillbaka till en tid när kunder, och medarbetare, var glada för det vi gjorde och inte hade, eller åtminstone inte yppade, några synpunkter, fungerar inte längre. Med en sådan inställning kommer de nya aktörerna snabbt att vinna mark, säger Anders.


VÄGEN IN I FRAMTIDEN

För ledningsgrupper är det viktigt att ha omvärldskoll. Att ha det innebär att vara tränad i att följa vad som händer och utifrån det göra affärsmässiga bedömningar. Det gäller att ta hjälp av sina medarbetare och att leda dem på ett sätt som innebär att det är högt i tak och att varje medarbetare ses som en resurs med kunskap, omvärldsinformation och kundrelationer. 

- De som lyckas i framtiden kommer att vara bra på att förstå och hantera utvecklingen, och de kommer inte att se den nya generationens medarbetare som hopplösa och bortskämda, utan som vägen in i framtiden eftersom att det är de som har koll på omvärlden och relationer till morgondagens kunder, konstaterar Anders. 

skriv en kommentar

4 Kommentarer

Skriv en kommentar
 1. husni mubarok | jan 16, 2019
   ini ke 16 Jual besi cnp undangan pernikahan animasi Harga Plat Bordes Kembang Pabrik Besi H beam Baja Pabrik Plat Bordes harga besi beton psi Ulir Polos Distributor Besi Beton Distributor Besi Beton Jual baja ringan www.gudangbesibaja.com undangan pernikahan cantik Harga Plat Besi Hitam Distributor Atap Spandek Distributor Bondek Cor harga besi beton perwira Harga Besi Beton Harga Besi Beton Jual bondek harga besi Wf Baja undangan pernikahan cantik elegan sewa villa bukit danau Harga Plat Kapal Bki Krakatau Steel Supplier Atap Spandek Harga Bondek Cor harga besi beton PAS Jual Besi Beton Jual Besi Beton Jual Plat kapal besi baja bki krakatau steel Harga bondek undangan pernikahan cetak Harga Jual Besi Siku Baja Agen Atap Spandek Jual Bondek Cor harga besi beton master steel ms Supplier Besi Beton Supplier Besi Beton Jual besi siku harga wiremesh undangan pernikahan custom Harga Besi Unp Baja Profil Kanal Toko Atap Spandek Supplier Bondek Cor harga besi beton ksty Toko Besi Beton Toko Besi Beton Jual pipa besi baja sch 40 sch 80 Harga pipa besi baja sch 40 sch 80 undangan pernikahan bagus Harga Besi Cnp Profil Baja Gording Jual Atap Spandek Toko Bondek Cor harga besi beton krakatau steel Agen Besi Beton Agen Besi Beton Jual Plat besi harga besi hollow undangan pernikahan anime Harga Besi Hollow Harga Atap Spandek Agen Bondek Cor harga besi beton jcac Pabrik Besi Beton Pabrik Besi Beton Jual besi h beam harga besi beton Sni Ulir Polos undangan pernikahan aneh Harga Wiremesh Pabrik Atap Spandek Pabrik Bondek Cor harga besi beton interworld steel is  
 2. husni mubarok | jan 16, 2019
  pusat plat astm516 70 pusat plat boiler pusat plat hardox pusat plat hb 400 pusat plat high strenght pusat plat high tensile sm490 yb pusat plat high tensile sm490ya pusat plat kapal pusat plat stainless ss304 pusat plat stainless ss310 Agen Plat Besi Baja Jual besi Pipa sch 80 baja Jual besi beton cakra steel cs Supplier Bondek Cor Supplier Bondek Cor Distributor Plat besi Jual bondek undangan pernikahan artis Jual Besi Pipa Baja Schedule 80 Toko Plat Besi Baja Supplier besi Pipa sch 80 baja Jual besi beton bjku Toko Bondek Cor Toko Bondek Cor Distributor besi h beam Jual wiremesh undangan pernikahan anti mainstream Jual Besi Pipa Baja Schedule 40 Jual Plat Besi Baja Toko besi Pipa sch 80 baja Jual besi beton Sni Ulir Polos Agen Bondek Cor Agen Bondek Cor Distributor besi wf Jual pipa besi baja sch 40 sch 80 undangan pernikahan amplop Jual Pipa Besi Hitam Medium Harga Plat Besi Baja Agen besi Pipa sch 80 baja Jual besi beton ais Pabrik Bondek Cor Pabrik Bondek Cor Distributor wiremesh Jual besi hollow undangan pernikahan mewah Jual Besi Wf Pabrik Plat Besi Baja Pabrik besi Pipa sch 80 baja Jual besi beton Distributor Welded Beam Distributor Welded Beam Distributor besi unp Jual besi beton Sni Ulir Polos undangan pernikahan anime Jual Besi H beam Distributor Besi H beam Baja Distributor Plat Bordes Harga Welded Beam Harga Welded Beam Distributor besi cnp Jual besi wf baja undangan pernikahan elegan Jual Besi Beton Supplier Besi H beam Baja Harga Plat Bordes www.pusatbesibaja.co.id Jual Welded Beam Jual Welded Beam Distributor besi hollow Jual besi unp undangan pernikahan contoh www.sentrabesibaja.com Agen Besi H beam Baja Jual Plat Bordes www.pusatbesibaja.com Supplier Welded Beam Supplier Welded Beam Distributor besi beton Sni Ulir Polos
 3. Caroline Flack | dec 27, 2018
  Det enda som ändras är materialet som används online.toleranser har blivit starkare. Men det finns dusender på gatan som idag designades i 1930-talet med över tusen kilometer på dem utan återställning. I själva verket är tekniken idag mer intensiv än 80 år sedan som rapporter från Dissertation Writing Services. Jag har sett en 1933 Henderson motorcykel red en I intervall fyra cyndrical rörmotor 80 kubik tum bred 45 equine.could göra 130 mph hela dagen, alla unika ner till färgen.
 4. Thanos | okt 10, 2018
  Such the great blog here i must be like it so have to look the all remote desktop windows 10 home  device setting here that the launch by the windows class room and get the best service forever.

  Skriv en kommentar

  Ämnen:

  employer brandingFramtidenutbildningtalent management